Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’escola gregoriana de Vilafranca participarà dissabte en la primera trobada de grups d’aquest tipus

La trobada es farà dissabte a la tarda a Sant Cugat del Vallès, i l’escola gregoriana de Vilafranca serà un dels 10 grups d’arreu de Catalunya que prendran part en aquesta primera reunió.

Ramon Senabre, un dels components del grup vilafranquí, comentava que es reuniran unes 135 persones, que intercanviaran coneixements i experiències al voltant del cant gregorià.

El cant gregorià ha passat per èpoques força difícils, i a Vilafranca els orígens de l’escola gregoriana es remunten a abans de la guerra civil. Després ha sofert molts alts i baixos, i en aquests moments funciona com a grup estable, amb sortides i concerts al llarg de l’any. Manel Cervera, director i membre de l’escola, considera que l’important de la trobada de dissabte és poder conèixer els altres grups i la seva feina.

Aquesta serà la primera trobada de grups que canten gregorià a Catalunya, i dels 13 grups que existeixen, 10 hi prendran part. Es dona a més la característica que hi ha un dels grups que està format íntegrament per dones, un fet molt poc habitual. La trobada es fa dissabte a la tarda a Sant Cugat del Vallès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: