Dilluns, 26 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les festes de Sant Julià tindran per primer en la seva història un pregoner

Serà el Jaume Palau, un dels fundadors de l’associació de veïns del barri.

El 30 de juny serà un dia especial per a Jaume Palau i Mell, veí de Sant Julià des de fa prop de trenta anys, després de deixar el seu poble natal, Moja. Palau és l’encarregat de preparar i pronunciar aquell dia el primer pregó de les festes del barri. Va rebre la proposta de l’actual president de l’associació, després de sentir rumors sobre la proposta de fer el pregó. I reconeix que s’ho esperava.Jaume Palau no sap encara com serà el seu pregó però el que té clar és que vol donar una visió de les festes d’un barri com ell considera que han de ser: participatives, senzilles i que fomentin la convivència i la coneixença entre els veïns.

Palau n’ha vist de tots colors durant el temps que ha viscut a Sant Julià. Va ser un dels fundadors de l’associació de veïns del barri, encara en l’època del franquisme. L’associació va néixer arrel d’un problema i és que es va comunicar que es construirien molts blocs de pisos al barri. Això quan encara hi havien només cases petites.

Aquest i altres problemes semblants van fer que els veïns es decidissin a constituir legalment una associació de veïns. Es va celebrar una assemblea a l’escola Baltà Elias, amb la presència d’unes dues centes persones, de les quals 46 eren candidates per ser president. De la votació en va sortir escollit Jaume Palau i, finalment, l’associació va tirar endavant, al mateix temps que la de l’Espirall.

Efemèrides

26 de febrer
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: