Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ajuntament de Vilafranca organitza les primeres jornades de Catalunya sobre Territori i Habitatge

Lalcalde de Vilafranca, el coordinador de govern i el regidor d’habitatge han presentat els continguts d’aquestes primeres jornades que se celebraran el 21 d’abril al Fòrum Berger Balaguer de Caixa Penedès.

L’alcalde ha recordat el treball que s’està duent a terme per part de l’ajuntament de Vilafranca en política d’habitatge que va desenvocar l’any passat en la presentació del Pla Municipal d’Habitatge. Aquest pla es va presentar a la Diputació de Barcelona i a la Generalitat i ha estat aquest iniciativa la que ha permès que des d’aquests organismes es donés suport a Vilafranca per tal d’organitzar la jornada.

El regidor d’urbanisme, Josep Colomé apunta que l’objectiu és reflexionar sobre les polítiques d’habitatge a nivell nacional.

Colomé ha apuntat que Vilafranca és dels pocs municipis catalans que té una política planificada d’habitatge des d’una perspectiva pròpia. La societat municipal d’habitatge té registrades 1500 persones i, d’altra banda, les estadístiques demogràfiques indiquen que el 60% dels joves de la vila de 18 a 34 anys viuen encara a casa dels pares.

En aquest sentit es vol impulsar un debat sobre una temàtica que preocupa a una gran part de la societat, i es vol fer també amb la implicació dels ajuntaments.

Entre els conferenciants de les primeres jornades sobre territori i habitatge hi haurà l’expresident del Banc Hipotecari d’Espanya, Julio Rodriguez, el secretari general de planejament de la Generalitat, Oriol Nel.lo o el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos.

Es plantejaran dues taules rodones, una sobre els agents de la política d’habitatge i l’altra sobre les polítiques municipals d’habitatge social.

La clausura anirà a càrrec del conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: