Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ajuntament de Vilafranca ha aprovat els comptes de les societats municipals

Un dels aspectes que van centrar el debat ordinari del ple que celebrava dimarts l’ajuntament vilafranquí era el de la constitució del consistori com a junta d’accionistes de les societats municipals per tal

En el cas de les empreses d’Aigües de Vilafranca, la Societat Municipal d’Habitatge i SERCOM les aprovacions es van fer per unanimitat de tots els grups i pel que fa a Sovipar, CiU es va abstenir.

L’empresa d’aigües va fer balanç amb superàvit de 341 mil euros, que com va explicar el regidor, Joan Pareta, s’aplicaran en inversió per tal de millorar la xarxa.

Pel que fa a la societat d’habitatge, hi ha dèficit, que s’eixugarà amb la venda d’un local a l’edifici de Cal Mencia i dels pisos que s’estan acabant a la Muralla dels Vallets, mentre que SERCOM va presentar un superàvit de 4 mil euros. Pel que fa a Sovipar, tot i els 12 mil euros de superàvit, el regidor de CiU, Aureli Ruíz, va anunciar la seva abstenció, tot plantejant la necessitat que en el futur sigui l’ajuntament qui controli els aparcaments municipals de la vila.

La majoria de punts del ple eren mocions que presentaven els diferents grups.

ERC plantejava la reclamació a la Generalitat del suport necessari per fer complir la llei de política lingüística, un punt que es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups excepte l’abstenció del PP. També els republicans van plantejar una moció en la que es reclama a l’estat que faci publiques les balances fiscals de les autonomies.Aquesta moció es va aprovar per unanimitat, fins i tot amb el vot favorable del PP. Per la seva part CiU presentava dues mocions que també van ser aprovades per unanimitat. Una plantejava una al.legació a l’exposició del projecte de desdoblament de la N-340, demanant una rebaixa de la cota de rasant, per tal de facilitar que en un futur el cobriment de la via es pugui plantejar també a la resta del tram urbà de la vila. L’altra moció planteja la necessitat de reclamar des de l’ajuntament de Vilafranca un quart jutjat per a la vila, per evitar la saturació del servei de justícia que hi ha en aquests moments. La Candidatura d’Unitat Popular també presentava diverses mocions. Una sobre la llei de partits que, esmenada per l’equip de govern, es va aprovar amb l’abstenció de CiU i el vot en contra del PP. Una altra moció plantejava la supressió del requisit de contracte de treball de la llei d’estrangeria.La moció va ser rebutjada per la resta de grups municipals. La darrera de les mocions també va ser esmenada per l’equip de govern i es va aprovar donant suport als treballadors afectats pel tancament d’empreses, per l’efecte de la deslocalització.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: