Dissabte, 25 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’advocada Marta Vallverdú, del col·lectiu Layret, aclareix dubtes sobre el reglament de la llei d’e

La xerrada es va celebrar la setmana passada a l’Associació Cultural La Fornal i va comptar amb la presencia de molts immigrants que volien aclarir els dubtes que tenen entorn al nou procés

Els immigrants han d’acreditar que viuen a Espanya des de fa, com a mínim, mig any i tenir un contracte laboral de sis mesos o més, podran obtenir permisos de residència i treball. Aquest nou reglament té una peculiaritat, i és que, excepte en el cas dels empleats domèstics, han de ser els empresaris i no els immigrants els que presentin la sol·licitud per regularitzar als seus treballadors estrangers. Aquí és on l’advocada veu els principals problemes del reglament, ja que alguns empresaris aprofiten aquesta situació per demanar aconseguir que els immigrants els treballin de franc o bé els donin diners a canvi.

En alguns casos s’estan pagant quantitats molt elevades de diners per disposar de la documentació necessària per regularitzar la situació dels treballadors estrangers. Des del col·lectiu Layret s’estan trobant amb casos molt greus i creuen que el govern hauria de fer un control sobre el procés.

Els treballadors immigrants han d’estar empadronats en un municipi espanyol des d’abans del dia 8 d’agost de 2004, just sis mesos abans de l’entrada en vigor del Reglament, no tenir antecedents penals ni a Espanya ni als països on hagi residit durant els cinc anys anteriors i acreditar que pot treballar a la feina per la qual se’l contractarà.

El període per presentar la documentació acaba el proper 7 de maig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: