Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat vol que Vilafranca sigui una de les ciutats que participi en el projecte de trens reg

El director del Programa de Mobilitat del Govern, Miquel àngel Dombriz, ha explicat que la Generalitat projecta posar en marxa un servei de trens regionals d’altes prestacions que circulin per la línia de

El tècnic del departament de política territorial, Xavier Flores, va confirmar en declaracions a aquesta emissora que Vilafranca és una de les ciutats que la Generalitat té en compte per aquest futur servei.Que finalment es faci o no una estació de trens regionals a Vilafranca serà una decisió política, perquè el projecte tècnic del servei de trens regionals considera bona la ubicació d’una estació a la vila, donades les circumstàncies orogràfiques i la distància, a mig camí entre Tarragona i Barcelona.

El tècnic de la generalitat assegura que fer l’estació no comporta gaires complicacions.

Xavier Flores va ser ahir a Vilafranca per participar en la reunió convocada per l’ajuntament amb tots els grups polítics municipals oberta també als tècnics que cada grup volgués aportar.

A la reunió el tècnic de la Generalitat va posar sobre la taula els pros i els contres de la ubicació de la possible estació. Una possibilitat seria situar-la en l’actual estació de Renfe i una altra a la zona de la base de muntatge de l’AVE, a la sortida de Vilafranca en direcció a La Granada. En opinió de la Generalitat la millor ubicació és la de la segona opció perquè es disposarà de més espai i per facilitar la vocació comarcal de l’estació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: