Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La consellera d’interior, Montserrat Tura va clausurar les jornades sobre territori i habitatges, pa

El fòrum Berger Balaguer va acollir ahir al llarg de tot el dia les primeres jornades sobre territori i habitatge, i en que es van debatre diverses qüestions d’interès relacionades amb aquesta temàtica.

La cloenda va anar a càrrec de la consellera d’Interior del govern de la Generalitat, Montserrat Tura, que va centrar la seva intervenció en parlar d’urbanisme i seguretat. La conseller va remarcar que la distribució i organització dels espais urbans té més importància de la que sovint se li dona en temes relacionats amb la seguretat ciutadana.

Tura però, evidentment no només va parlar d’urbanisme, tot i que relacionat amb la seguretat, sinó que també va respondre a preguntes dels periodistes relacionades més directament amb les seves responsabilitats polítiques. Per exemple va deixar clar que era pràcticament impossible que el desplegament dels Mossos d’Esquadra a la nostra comarca es fes abans del 2007, la data en que està prevista inicialment. La dificultat és la necessitat de formar els efectius de la nova policia catalana, i el temps que es necessita per fer-ho de manera correcte. Això fa que no surtin més de 1.400 policies anualment de l’acadèmia, i per tant el desplegament ha de seguir aquest ritme.

Així mateix, Montserrat Tura va comentar també que des del seu punt de vista era difícil poder autoritzar la constitució de cossos de policia mancomunats a nivell d’alguns ajuntaments, com s’havia demanat en alguns casos des d’ajuntament de la comarca. Per Tura, la responsabilitat i les conseqüències legals, i penals fins i tot, que poden tenir les decisions que es prenen en la direcció i els comandaments de la policia ho ferien molt complicat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: