Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Candidatura d’Unitat Popular de Vilafranca recolza als joves antifeixistes jutjats per aldarulls

El dijous de la propera setmana, 28 d’abril, es realitzarà el judici de faltes pels guàrdies civils de Vilafranca i la policia local dels Monjos, implicats ens els fets del concert de la

Ahir a la seu de la CUP es va fer una roda de premsa per recordar els fets i per donar recolzament als joves implicats. Dos dies abans a Vilafranca es celebrava un acte de l’Acadèmia Tastavins amb la presència del aleshores ministre d’agricultura Arias Cañete, en la que hi va haver una forta càrrega policial. Segons la versió dels joves antifeixistes, als Monjos hi havia ànim de venjança per part dels cossos anti avalots de la guàrdia civil, perquè de fet hi va haver una agressió amb arma blanca d’uns skins a un jove magrebí. Cap dels skins va ser detingut, i sí en canvi els joves antifeixistes que van defensar el jove magrebí. Posteriorment es van produir un seguit de detencions i agressions als joves detinguts per part de la policia.Amb denúncies creuades , entre la policia i els joves, s’havia de celebrar un judici conjunt, però finalment s’ha separat el judici, i la propera setmana la policia serà encausada per faltes, el que des de la CUP ho consideren injust, sobre tot tenint en compte , que el judici per delictes serà per als joves detinguts en el seu moment. Dimarts a les vuit del vespre es va fer una concentració a la plaça de la vila i posteriorment els joves , membres de la CUP i d’Endavant, van entrar amb pancartes i xiulets al ple de l’ajuntament, que es va haver d’aturar durant 5 minuts.El regidor de la CUP, Otger Amatller, va fer un prec a l’alcalde de Vilafranca, al final del ple municipal, demanant que des de l’ajuntament de Vilafranca es reclami informació a la guàrdia civil i a l’ajuntament dels Monjos per tal que no es tornin a produir mai més fets com aquells.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: