Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ Institut MILÀ ha introduït DE FORMA PIONERA LA TECNOLOGIA SMS EN EL CONTROL DE LASSISTÈNCIA DALUM

Dins del Pla Estratègic dimplantació de les TIC, el Milà i Fontanals ja fa tres cursos que aplica aquesta infrastructura puntera en la gestió de les faltes d’assitència dels alumnes.

Al començar la classe, els professors passen llista i enregistren les faltes d’assistència en una aplicació web instal·lada en el servidor de la intranet. D’aquesta manera, es pot conèixer immediatament quins alumnes han assistit a classe i quins no.

Els pares i mares dels alumnes que ho sol·liciten ja podien consultar des de casa les faltes d’assistència dels seus fills o filles, visitant el portal del centre. No obstant, com que no totes les llars disposen d’un ordinador amb connexió a internet, enguany s’ha introduït un nou servei pioner a Vilafranca, que consisteix en enviar aquesta informació a través de missatges SMS, al mòbil que la família designa.

El director del Milà, Pere Martí, ha explicat a la nostra emissora que la iniciativa ha obtingut una bona resposta.

Segons Martí, tot i que l’absència de l’alumnat no és freqüent, aquest servei ajuda a exercir un control més eficaç dels alumnes tant al centre com a la família.

Aquesta mesura s’afegeix a la ja establerta consistent la comunicació immediata mitjançant trucada telefònica de qualsevol incidència que afecti els alumnes en el centre.

L’Institut Milà i Fontanals disposa d’una xarxa constituïda per més de 150 ordinadors connectats entre sí i distribuits per tot el centre. Aquests ordinadors sutilitzen tant per les matèries que es fonamenten en la informàtica, com per la resta de matèries.

Sens dubte, la tecnologia que permet enviar els missatges SMS a les famílies serà una de les qüestions que interessarà als pares que aquest dissabte visitin el centre, en la jornada de portes obertes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: