Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joves Cristians alerten que la Campanya de l’ Ampolla de Vilafranca perilla

En aquests moments d’ impass, Joves Cristians ha donat a conèixer la seva preocupació respecte al futur d’ aquesta iniciativa solidària.

Segons expliquen, des de fa alguns anys ja constaten que cada vegada les caves compren més ampolles noves i progressivament, les reciclades tenen menys sortida. Això ha comportat que l’ augment progressiu de les ampolles recollides any rera any, no s’ hagi traduït en un increment proporcional dels beneficis, perquè el preu de l’ ampolla reciclada ha baixat o s’ ha mantingut.

A aquest problema, ara se n’ ha afegit un altre més greu: s’ està imposant un nou sistema d’ etiquetatge autoadhesiu, que dificulta encara més el reciclatge. El president de Joves Cristians, Enric Gutiérrez, explica que un 50% de les ampolles que recullen utilitzen aquest sistema. Ara per ara, Joves Cristians no té cap comprador per a les ampolles de cava buides que recollirà l’ any que ve. Per això, la parroquia ha volgut donar a conèixer la situació a l’ opinió pública, alhora que fa una crida a la sensibilització per tal de poder trobar solucions.

Joves Cristians tenen clar que mantindran la Campanya de l’ Ampolla tal com la coneixem, però busquen solucions alternatives. La que va prenent més cos passa per buscar patrocinadors que paguin un preu simbòlic per ampolla. Des de Joves Cristians es mostren oberts a aportacions, idees i suggeriments per tal que, entre tots, es trobi una solució per al futur de la Campanya de l’ Ampolla.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: