Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Guisla, la remeiera, farà visites al conjunt monumental d’ Olèrdola els diumenges d’ abril i maig

Aquesta nova activitat consisteix en una visita teatralitzada que té per objectiu oferir una visió de la natura com a recurs per la humanitat.

"Guisla la Remeiera", és un personatge que va viure a la ciutat d’Olèrdola l’any 1003, i en aquesta visita sortirà al bosc a "recollir" plantes medicinals i explicarà tradicions i remeis naturals que ja s’utilitzaven en aquell moment històric. De retorn a la ciutat murallada, convidarà als visitants a treballar amb les herbes. Finalment, els visitants elaboraran algun remei a partir d’ aquestes herbes.

La Guisla va néixer a Olèrdola l’any 1003. De ben petita la seva mare li va ensenyar com donar remei a moltes de les malalties dels seus conciutadans amb les plantes i les herbes que recol·lectava al bosc.

Segons ha explicat Josep Anton Pérez, el personatge s’ ha creat amb rigor històric.

Ahir diumenge, la Guisla va fer la primera visita amb una vintena de participants que van desafiar el fort vent que bufava.

Les visites amb la Guisla, la remeiera, es poden fer tots els diumenges d’ aquest mes i el vinent, excepte el dia 1 de maig, i tenen una durada d’ una hora i mitja. Les reserves es poden fer a TRíADE, al telèfon 93 817 2868, i costen 3 euros per als adults i 2 euros per als infants.

Totes les visites començaran a les 12 del migdia, a l’ aula taller del conjunt monumental d´Olèrdola.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: