Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es constitueix el nou patronat del Museu de Vilafranca, sense Caixa Penedès, i amb representació d’e

Dijous a la tarda el Museu acollia una reunió històrica. Es constituïa el nou patronat desprès d’una renovació d’estatuts que ha permès modificar l’organització de l’entitat per poder afrontar els importants reptes de

Caixa Penedès abandona el patronat, encara que manté un compromís de suport econòmic amb l’entitat. D’altra banda els nous estatuts han permès també que el soci principal, que és l’ajuntament de Vilafranca, disposi d’un representant de cada grup municipal dins del patronat.

El nou president , Josep Soler, destaca també de forma especial la inclusió dins del patronat de representants de les entitats vitivinícoles.

Entre els nous patrons hi havia per exemple el gerent d’UVIPE, Joan Gil, la directora de l’Institut del Cava, Maria del Mar Torres o el director general de l’Incavi, Joan Aguado. La reunió es va iniciar amb l’explicació als nous patrons de quina és la situació actual del museu i quins son els objectius amb els que treballa l’actual junta directiva. El patronat va passar comptes del pressupost de l’any passat i va aprovar el pressupost d’aquest 2005, un pressupost que es va qualificar de transició pels reptes de reforma que s’han d’iniciar. Pel que fa a la despesa de funcionament ordinari el pressupost és de 380 mil € dels quals Caixa Penedès i l’ajuntament en fan una aportació de 190 mil cadascun. El capitol d’inversions dependrà de la capacitat de poder trobar solucions a les necessitats motivades per l’inici de les obres. Ahir es va aprovar un conveni amb Caixa Penedès, amb un compromís de participació en el finançament de les obres de 2 milions d’euros, dels quals aquest 2005 ja se’n podrà disposar de 400 mil. Una clàusula del conveni compromet a l’ajuntament de Vilafranca a aportar també la mateixa quantitat per les obres. és a dir que el museu pot disposar aquest any com a mínim de 800 mil €. L’objectiu ara es troba en poder disposar d’una exposició de pre-figuració que s’ubicarà a l’edifici de Cal Pa i Figues i es vol iniciar a finals d’any la primera fase de les obres que se centrarà en la rehabilitació de l’edifici principal, és a dir el Palau Reial. A la vegada s’està treballant per trobar un magatzem per traslladar tot el fons del museu. Una de les possibles ubicacions pot ser l’edifici modernista de les bodegues Berger, al costat de la via del Ferrocarril. La primera fase de les obres està prevista per el trienni 2005-2007.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: