Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC considera correcte el funcionament del primer any de pacte de govern amb els socialistes a l’aju

Els tres regidors republicans han fet balanç avui del pacte. Ramon Xena ha indicat que un 57% dels continguts de l’acord que van signar amb els socialistes s’està complint, i ha considerat positiva

El coordinador de govern ha reconegut tensions amb els socis de govern que van estar a punt d’arribar al límit ara poc més de dos mesos, però que des d’aquell moment les relacions han millorat molt, encara que no descarta que es puguin produir més tensions en el futur. D’altra banda també ha explicat que l’entrada en el govern, després de tants anys d’oposició ha comportat un canvi de xip que a vegades costa d’entendre dins del mateix partit. Amb tot, Ramon Xena, fa un balanç correcte però sense euforia.

El portaveu dels republicans ha aprofitat per avançar les mocions que presentaran en el proper ple , sobre l’estatut o les balances fiscals. També una moció demanant a la Generalitat que crei els mitjans necessaris per fer complir la llei de política lingüística. També ha explicat que tornaran a presentar la moció sobre la proposta de fer un referéndum de l’estació de regionals , que van presentar en el ple del novembre pasta però que van retirar per manca de suport.D’altra banda Xena considera que des de l’oposició no es fan gaires aportacions i que hi ha una manca de diàleg , que si hi fos permetria acordar determinades mocions.Els regidors republicans ha explicat el resultat de la gestió de les seves àrees de govern. En serveis socials s’ha explicat que la máxima prioritat és per ampliar els serveis d’ajuda domiciliaría. També ha anunciat el futur trasllat de les oficines de serveis socials a uns baixos del carrer Tossa de Mar. Pel que fa a cultura , Joan Rios, ha remarcat l’impuls que s’ha donat a l’organització d’actes dins del cicle festiu de Vilafranca. També ha destacat les obres de Cal Bolet, o el projecte de construcció del nou auditori, a més del trasllat de l’escola d’art Arsenal i la renovació del patronat del museu. En relació a la política lingüística ha avançat el treball conjunt que s’iniciarà amb entitats com la CAL o l’òmnium Cultural.

Pel que fa a esports el regidor , Joan Recasens, ha destacat la reorganització dels serveis o el nou reglament d’us de les instal.lacions esportives. També ha avançat que a finals d’any es posarà en marxa un servei de reserves i lloguer de les instal.lacions esportives a través d’internet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: