Dimecres, 8 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca volen descarregar el primer castell de gamma extra a principis de julio

Els assajos d’ aquesta temporada han començat més tard però el cap de colla, Lluís Esclassans, vol a tots els castellers des del primer dia per començar a fer proves "maques".

El primer assaig va ser divendres passat i de fet, feia uns 10 anys que no començaven tant tard, tot i que ja feia dos mesos que hi havia assaigs de la canalla.

Esclassans ha sabut creat una bona expectació fins al punt que, en el primer assaig de la temporada, hi havia uns 200 castellers i algunes cares noves.

La primera actuació dels Verds serà el 24 d’ abril en els actes del Dia del Graller, continuant amb les actuacions de Fires de Maig i de Cornellà, que enguany són una mica més tard i això comportarà un endarreriment

dels castells de 9.

Esclassans es planteja un inici de temporada fluix per rodar tots els castells de 8 i el 4 de juliol, a Vic, tirar el primer castell de gamma extra.

La primera part de la temporada acabarà a Mataró, on l’ any passat van tirar la primera torre de 9 i aquest any es planteja, el quatre de 9 amb l’ agulla.

L’ agost estarà marcat per l’ objectiu de descarregar el 3 de 10 a la Festa Major de Vilafranca. Esclassans ha explicat en una entrevista a Ràdio Vilafranca que aquest és l’ objectiu prioritari d’ aquesta temporada, tot i reconèixer que comportarà una gran pressió.

Els assaigs dels Castellers de Vilafranca es faran els divendres, a les 10 de la nit, fins a finals de juny quan coincidint amb la cloenda del curs escolar s’ ampliaran a dimecres i divendres. Mentrestant, els dimecres només assaja la canalla, de 8 a 9 del vespre, i els dilluns continuen els assaigs de torre i pilar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: