Dissabte, 22 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El timbaler vendrellenc Jaume Esteve, més conegut com Casalta, va ser homenatjat durant el dia del g

L’homenatge al timbaler vendrellenc Jaume Esteve es feia diumenge al migdia a la mitjà part del concert que van oferir les 27 colles de grallers participants en la dotzena edició del Dia del

Jaume Esteve va néixer a El Vendrell l’any 1926, va començar a estudiar solfeig de jove a l’església del Vendrell, però el seu estudi es va interrompre amb l’arribada de la guerra civil. Més endavant va formar part de la Lira vendrellenca i allà va conèixer tres grallers: Jaume Carboner, Ton de la gralla i el Peces. Aquest últim tocava el timbal, però no podia compaginar la feina per tocar, així que Casalta va començar a tocar el timbal per substituir-lo.

El Jaume Esteve considera que ara el món de la gralla està en un estat molt saludable.

La plaça Jaume I va acollir a més del concert i l’homentage , la primera fira de luthiers. una altra de les novetats del dia del graller. Una dotzena de luthiers es van congregar a la plaça per donar a conèixer la seva tasca i els instruments que realitzen.La majoria de luthiers són músics i consideren que és molt millor ser músic per ser un bon constructor. Malgrat tot, també hi ha luthiers que no saben tocar. Els actes del dia del graller d’ahir van començar a quarts de 10 del matí amb un esmorzar a Cal figarot. L’intercanvi de plaques de cava també va tenir el seu protagonisme dins de les activitats programades en la celebració del dia del graller. Es podien trobar plaques amb motius ben diferents, com ara una amb la rosa i la senyera, per commemorar la diada de Sant Jordi o la placa commemorativa del dotzè dia del graller.

Una cercavila va servir per enllaçar els actes centrals del dia del graller d’enguany. Les colles participants sortien de Cal figarot i passaven pels carrers del centre de la vila. La cercavila finalitzar a la plaça Jaume Primer, on es van trobar les 27 colles participants.

Efemèrides

22 de juny
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: