Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC considera que el Penedès ha de formar part de la vegueria de Barcelona, i que no te sentit un

El diputat Penedesenc del PSC Roberto Labandera va explicar dilluns algunes de les seves opinions relacionades amb qüestions d’ordenació i política territorial.

Labandera va comentar que el plantejament del seu grup pel que fa a la reorganització del territori és dividir Catalunya en municipis i vegueries com a administracions locals. I en aquest darrer cas va parlar clarament de constituir només 7 vegueries, descartant per tant una vegueria pròpia per el Penedès. L’aposta dels socialistes seria inlcoure el Penedès i el Garraf dins de la vegueria de Barcelona.

En aquest sentit, Labandera va destacar les declaracions de la passada setmana del conseller Carretero fetes en una visita a la comarca i en que també es va mostrar contrari a una vegueria pròpia per el Penedès, i va defensar la divisió en 7 vegueries. El diputat socialista també va remarcar el fet que divendres, Artur Mas en una visita a Vilafranca, tampoc va donar suport a la petició d’una vegueria penedesenca.

Finalment, parlant d’aquesta divisió territorial, Labandera va apuntar l’opció dels socialistes d’unificar el Penedès dins de la vegueria de Barcelona, amb la incorporació del Baix Penedès. Tot i que aquesta és una opció que s’ha d’estudiar amb tranquil·litat.

Un altra dels temes que Labandera va plantejar és el desdoblament de la N-340 al seu pas per les comarques penedesenques. Va apuntar que des del punt de vista del PSC s’aposta per el desdoblament de la N-340, per tal de convertir-la en una autovia. Labandera va comentar que caldria millorar els accessos d’alguns municipis, que es troben en mal estat, i acabar de concretar amb els ajuntaments les diferents propostes.

Labandera va explicar que l’opció d’aprofitar l’AP-7 com a alternativa quedaria descartada ja que el que seria necessari és ampliar la mateixa autopista per donar servei als seus usuaris.

El projecte que proposen des del PSC apostaria també per fer passar el nou traçat el més proper a l’actual en la zona que va de Bellvei als Monjos.

Labandera també va parlar de l’estació de regionals, i va apuntar que l’opció que defensa el govern de la Generalitat és fer-la fora de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: