Diumenge, 26 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El protocol de la Festa Major de Vilafranca recull i ordena els diferents actes tradicionals, i obre

Aquesta tarda s’ha fet, a la casa de la Festa Major de Vilafranca la presentació del protocol de la més típica, un document que ha de servir per recollir el que és la

La intenció és també deixar per escrit el seu funcionament intern i els trets que la fan peculiar. El regidor de Cultura, Joan Rios, destacava que en els dos anys que ha estat treballant la comissió que ha elaborat aquesta proposta de protocol, s’ha aconseguit elaborar un document obert, participatiu i amb una gran voluntat de consens.

Ara fins el proper 6 de juny queda obert un termini per tal que la ciutadania pugui presentar propostes al document. Es faran arribar còpies als membres actius de la festa major, però també hi haurà una còpia a l’Escorxador per tal que qualsevol ciutadà pugui fer-hi la seva aportació. Després s’haurà de presentar al ple de l’Ajuntament per que aquest en faci una aprovació inicial, posar després el document a exposició pública i fer-ne posteriorment l’aprovació definitiva.

Pel que fa pròpiament al document, la tècnica de cicle festiu de Vilafranca, Sílvia Amigó, ha comentat es pretenia fixar per escrit les coses que ja es donen per sentades al voltant de la Festa Major, al mateix temps que recollir el patrimoni festiu de la més típica i evitar també mals entesos i arbitrarietats relacionades amb els actes tradicionals de la Festa Major.

En tot cas, des la comissió que ha redactat el protocol es vol deixar clar que les propostes de canvi s’han deixat per el final, i que no son més que això. Entre algunes de les que es poden apuntar hi ha buscar mecanismes diferents a l’hora de triar els administradors; que els contractes que se signen amb els balls s’extenguin a altres elements de la festa; millorar els itineraris de les processons o variar la disposició dels balls a l’entrada de Sant Fèlix.

Aquestes i d’altres propostes de modificacions que es poguessin fer haurien de ser estudiades per un Consell de Festa Major que s’haurà de crear per vetllar per el compliment i seguiment del protocol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: