Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El projecte dels nous jutjats segueix els tràmits previs, un cop adjudicades les obres de construcci

Les obres de construcció estan adjudicades des del passat mes de febrer i recentment la Generalitat ha comunicat a l’Ajuntament que l’empresa adjudicatària és coneixedora que abans de procedir a l’inici de les

El requisit d’efectuar prospeccions arqueològiques prèvies a l’inici dels treballs va ser imposat per l’Ajuntament de Vilafranca tenint en compte que durant les obres d’urbanització de la primera fase de la Girada es van trobar en aquella zona vestigis arqueològics. Per tant, en compliment d’aquest normativa, l’Ajuntament segueix dia a dia el procés per construir els nous jutjats i no donarà la llicència urbanística de construcció de l’edifici fins que estiguin ultimats aquests treballs de prospecció arqueològica.

Els nous jutjats de Vilafranca es construiran en un ampli solar cedit per l’Ajuntament a l’avinguda d’Europa, just al costat de l’actual Arxiu Històric, en la zona d’equipaments del barri de la Girada. En la mateixa zona, a banda de l’arxiu i els jutjats, recentment s’hi ha posat en marxa una llar d’infants municipal i també hi està previst un nou centre escolar.

Fent una mica d’història del procés per aconseguir el nou edifici judicial de Vilafranca, el tinent d’alcalde Joan Pareta ha recordat que aquest equipament va ser llargament reivindicat per l’Ajuntament davant l’anterior govern de la Generalitat i que fins i tot la consellera de Justícia del darrer govern de CIU Núria de Gispert va arribar a anunciar a mitjans de 2003 la col.locació de la primera pedra per a l’octubre d’aquell mateix any, un acte que mai no es va arribar a celebrar.

Pareta ha dit que li constava que el nou govern de la Generalitat sorgit de les eleccions de novembre de 2003 es va prendre el tema seriosament i ha recordat que a principis de novembre passat el conseller de Justícia Josep M. Vallès va visitar Vilafranca per conèixer de primera mà l’estat de precarietat d’espais i mitjans amb què treballen els tres jutjats de Vilafranca, que en l’actualitat estan repartits en dos edificis, un de propietat municipal i un de lloguer. Vallès va anunciar que les obres dels nous jutjats començarien els primers mesos de 2005. El conseller també va explicar en aquella ocasió que el projecte dels nous jutjats de Vilafranca ja preveu una possible ampliació cap a un quart jutjat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: