Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El president d’Òmnium Cultural reivindica una democràcia que afavoreixi de forma més clara la partic

El cafè-restaurant Via Fora! de Vilafranca va encetar dimecres un primer cicle de debat sobre participació democràtica amb una xerrada-conferència a càrrec de Jordi Porta.

Josep Maria Figueras va iniciar l’acte explicant que l’objectiu del cicle és el d’aprofundir en el concepte de participació democràtica, un concepte que cada cop apareix amb més freqüència als programes i al vocabulari de gairebé tots els partits polítics.

Tot seguit el president d’òmnium Cultural , Jordi Porta , va oferir una visió personal sobre la necessitat de reivindicar la implicació dels ciutadans en la societat que ens envolta.

En la seva opinió la democràcia continua sent el sistema menys dolent per organitzar les societats, però cal vetllar-la de forma permanent. Segons el president d’òmnium, ara més que mai fa falta oferir els mecanismes que permetin una implicació més directa dels ciutadans en les coses que ens afecten, per mantenir el dinamisme de la societat civil catalana , que sempre havia estat molt important.En nom del Via Fora, Josep Faura, va explicar que desprès d’aquesta primera xerrada , el cicle continuarà el dimecres vinent amb la segona sessió sota el títol "REPTES, DIFICULTATS I RESULTATS DE LES EXPERIèNCIES DE PARTICIPACIó DEMOCRàTICA" a càrrec d’òscar Rebollo, professor de sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, responsable del Postgrau de Participació i Desenvolupament Sostenible i membre de la Fundació Jaume Bofill.

Rebollo està preparant el procés de participació ciutadana que ha iniciat l’ajuntament de Vilafranca per plantejar els usos de la plataforma de cobertura de les vies de l’AVE.

Josep Faura, apunta que la tercera sessió del cicle tractarà de temes locals, per fer una crida a la consciència dels ciutadans.La tercera sessió del cicle rep el nom de debat-tertúlia sobre "LA PARTICIPACIó DEMOCRàTICA EN EL NOSTRE àMBIT LOCAL", i anirà a càrrec de diferents ciutadans de Vilafranca i comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: