Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El llibre "L’ espoli fiscal. Una asfíxia premeditada" aborda de manera seriosa i acadèmica un dels t

Malgrat el seu títol provocatiu, el llibre ha estat escrit per dos professors de la Universitat de Barcelona, especialistes en economia catalana, Ramon Tremosa i Jordi Pons.

El llibre aborda de manera seriosa i acadèmica un dels temes més candents a la societat catalana i en el debat polític dels darrers dos anys, com és el tema del dèficit fiscal català i el seu impacte en el nostre creixement econòmic.

Els autors posen l’èmfasi en els problemes que per al desenvolupament planteja l’actual fórmula de finançament entre els territoris de l’euro regió de l’ arc mediterrani i l’Estat espanyol, que es converteix en una de les principals causes de l’alentiment del creixement econòmic.

Respecte la qüestió, critiquen la manca de transparència de l’Estat i les fórmules per al càlcul del dèficit fiscal emprades en les darreres publicacions.

El llibre afirma que bona part del futur econòmic i social dels territoris de l’euroregió de l’ arc mediterrani passa per la reducció dràstica del dèficit fiscal amb l’Estat espanyol.

Tot i que "L’ espoli fiscal. Una asfíxia premeditada" és un assaig ha sorprés als propis autors perquè en tan sols 3 mesos han venut quatre mil exemplars.

Ramon Tremosa, un dels autors del llibre, va ser ahir a l Escorxador de Vilafranca, presentant el llibre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: