Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El diàleg entre arquitectura i literatura obrirà el cicle "9+1 muses"

El Museu de Vilafranca organitza per tercer any consecutiu el cicle de primavera "9+1 muses", que confronta dues disciplines artístiques, provocant el diàleg.

Aquest 2005, el cicle consta de 3 sessions que comencen demà amb "Arquitectura de lletres" a càrrec de l’ arquitecte i crític literari, Ramon Faura.

Ja que la vida transcorre dins l’ arquitectura, Faura afirma que és lògic creure que la literatura, en la mesura que elabora un sentit i una visió del món, ha de parlar d’ arquitectura, directe o indirectament.

Per demostrar-ho, en aquesta primera sessió del cicle, Ramon Faurà farà un passeig per una tria d’ autors clàssics.

Faura és professor d’ un postgrau de literatura i arquitectura a Elisava, cap de redacció de la revista "Quaderns d’ arquitectura i urbanisme" i crític d’ art, cinema, literatura i música.

"Arquitectura de lletres" tindrà lloc demà, a les 9 del vespre, a l’ Auditori del Museu.

La directora del Museu, Montse Iniesta, destaca que la consolidació dels cicles estacionals, com aquest, garanteix la futura programació estable del Museu del Vi.

El cicle "9+1 muses" continuarà el 7 de maig amb "Veus paral.leles: poetes gal·lesos i catalans" en el qual 4 autors del País de Gal·les recitaran els seus versos i 4 catalans els seus, respectivament.

La darrera sessió tindrà lloc el 28 de maig abordant l’ art de la propaganda a través de la cineasta Leni Riefensthal. L’ acte anirà a càrrec de la filòloga germanista, Rosa Sala, autora del Diccionari crític de mites i símbols del nazisme.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: