Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El consell comarcal ha aprovat l’arranjament dels camins de les Llombardes, de Torrelles al Pla de M

Un dels acords més destacats del ple ordinari que va celebrar ahir el consell comarcal de l’Alt Penedès va ser el del projecte Xarxa de camins de la comarca pel perdiode 2004-2007, amb

El conseller , Marcel Esteve, va explicar que en concret es tracta de la primera fase amb l’arranjament dels camins de les Llombardes, a Mediona, el camí de Torrelles al Pla de Manlleu del municipi de Pontons i el camí de Cal Miret, de Sant Martí. Aquestes obres tindran el finançament subvencionat al 100% , perquè es tracta d’arranjaments d’obres que s’havien fet prèviament. La convergent Angélica Rodríguez va preguntar quin criteri s’ha fet servir per decidir que unes obres estiguin finançades totalment i altres no.El conseller , Ramon Xena, va recordar que es tactava de reformes d’obres executades pel Consell Comarcal, i que són arranjaments urgents.D’altra banda també es presenta en el projecte la proposta de pavimentar els camins de Les Hortes a Torrelavit, dos camins de Subirats que són els que van de Can Rovira a Avinyonet i de Can Cartró a Santa Fe i finalment la segona fase del camí de Penyafort a Pontons.Aquest punt es va aprobar amb els vots favorables del PSC , ERC i el PP i l’abstenció de CiU.El conseller Francesc Olivella va recordar que CiU havia presentat una proposta de pla de camins i es va queixar de manca de planificació per part de l’equip de govern, i d’obviar el pla director .

D’altra banda l’equip de govern va donar compte del balanç del pressupost del 2004, amb un superávit de 145 mil €.

Tot seguit es va presentar a aprovació una modificació de pressupost , aplicant bona part del romanent de tresoreria, bàsicament per fer front a la indemnització de 103 mil euros a la vídua d’un treballador del consell que va morir d’accident laboral i 72 mil euros per acabar amb els deutes del cas de l’empresa Excover.El conseller del PP, es va abstenir, per entendre que fa molt pocs mesos que es va aprobar el pressupost.Per part de CiU, Antonio Romero , va anunciar el vot contrari per considerar prematur aplicar el superávit.Per part de l’equip de govern , el conseller d’hisenda, Ramon Creixell, va recordar que l’objectiu d’aquest modificació era posar punt i final a dos temes que s’arrossegaven de legislatures anterios.La proposta es va aprobar amb els vots favorables de l’equip de govern.

En el darrer apartat de precs i preguntes el conseller convergent, Xavier Escribà es va lamentar de la poca informació que el seu grup ha rebut darrerament sobre l’evolució de Pla Director, i va demanar més diàleg a l’equip de govern. El president Lluís Valls es va comprometre a millorar les vies de comunicació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: