Dilluns, 26 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP proposa que l’AP-7 sigui gratuïta pel trànsit local com a alternativa al desdoblament de la

El president del consell comarcal, Lluís Valls, ha anunciat quines són les al.legacions que aquest organisme presentarà al ministeri de Foment respecte l’estudi sobre la N-340 d’Altafulla a Vilafranca.

El principal aspecte de les al.legacions és l’oposició a un desdoblament general de la N-340, plantejant l’autopista com a alternativa, amb l’increment de carrils allà on sigui necessari , l’increment d’entrades i sortides i que el trànsit del Penedès pugui circular-hi de forma gratuïta. Un altre dels plantejaments fa referència a la mateixa N-340, demanant el desdobalment de les variants dels Monjos i Vilafranca i que es contempli la connexió amb la carretera C-15 previst en el planejament urbà de Vilafranca.

Les al.legacions que presentarà el consell comarcal contemplen els criteris marcats per la Carta del Paisatge de l’Alt Penedès.

El vice-president del consell comarcal, Ramon Xena, ha apuntat que és l’autopista la que ha de resoldre el pas del transport de llarg recorregut i no cal que la N-340 es converteixi en un corredor gratuit de les mateixes característiques perque el que farà serà canviar el trànsit de via, sense solucionar els problemes actuals. També ha dit que la nacional quedarà col.lapsada pel transit de camions que deixaran de passar per l’autopista. Les al.legacions es presentaran davant del consell d’alcaldes i es presentaran el dijous, darrer dia del termini previst pels consells comarcals i organismes municipals que no estan directament afectats. Els ajuntaments pels quals transcorre el traçat de la N-340 tenen un mes més per presentar-ne.

D’altra banda des del consell comarcal també s’han anunciat dues iniciatives més en defensa del territori. D’una banda s’ha presentat una al.legació a la refosa de la llei d’urbanisme respecte a la normativa per intervenir arquitectònicament en les masies. La normativa preveu molts impediments per ampliar la vivenda a les masies , fet que pot dificultar el relleu generacional a la tasca de pagès, i per aquest motiu el consell comarcal s’hi oposa.

Una altra al.legació l’ha presentat el consell comarcal a l’exposició pública de la normativa europea per preservar espais naturals. L’objectiu és garantir corredors biològics en la preservació de la serralada litoral de l’Ordal al Garraf i també de Mediona a Pontons.

Efemèrides

26 de febrer
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: