Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dimecres comença el CelObert 2005 als Monjos, un cicle d’ espectacles per als sentits

En el marc de les activitats culturals de primavera i estiu, l’ ajuntament de Santa Margarida i els Monjos organitza per segona vegada el CelObert.

L’ objectiu és donar a conèixer el municipi a través dels sentits, oferint la possibilitat de gaudir de la música en espais emblemàtics del patrimoni històric i cultural, com afirma Núria Rossell, regidora de Cultura dels Monjos.

Respecte l’ any passat, hi ha diverses novetats: en primer lloc, s’ amplia l’ oferta i a més de música, el cicle també oferirà conferències, contes, poesia i dansa. En segon lloc, s’ ha buscat un fil conductor entre les diferents propostes que és la celebració de l’ Any del Llibre i la Lectura i el Quart Centenari de la publicació del Quixot.

Demà passat, una conferència-debat sobre el Quixot al Penedès, a càrrec dels historiadors Jordi Vidal i Carles Querol, obrirà els actes. La conferència permetrà conèixer el context històric dels espectacles que conformaran el cicle.

El proper espectacle anirà a càrrec de l’ autora i narradora, Jordina Biosca, que explicarà a adults el conte "Sir Gawaian i el Cavaller Verd", el 7 de maig. Aquesta activitat es farà al Molí del Foix.

El 21 de maig, l’ esglèsia de la Ràpita acollirà un espectacle que fa un recorregut per la música vocal i instrumental dels segles XV, XVI i XVII.

El CelObert també inclou una sortida a Barcelona per veure l’ obra "Fuente Ovejuna", al Teatre Nacional de Catalunya. Tots els espectacles, excepte la sortida al teatre i el concert de la Companyia Catalana de Latin Jazz, són gratuïts.

En el transcurs de tots els espectacles s’ oferirà als assistents una degustació de productes gastronòmics del municipi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: