Divendres, 14 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU proposa que l’ajuntament de Vilafranca convoqui un referèndum ciutadà per decidir la ubicació d’

El grup municipal de convergència a Vilafranca ha valorat avui el resultat de la reunió tècnica que es va celebrar la setmana passada per parlar de la possibilitat que Vilafranca disposi d’una estació

A la reunió hi va intervenir el tècnic de la Generalitat, Xavier Flores, expert en temes de mobilitat ferroviària , que va apostar per situar l’estació a la zona de la base de muntatge, enlloc de l’actual estació de rodalies, per evitar el que es coneix com a penalització, és a dir el temps que es perd per la reducció de velocitat dels trens per parar.

En relació al tema el portaveu de CiU , Pere Regull, apunta en primer lloc que després de la reunió es constata que no hi ha impediments tècnics per poder situar l’estació de regionals al centre de la vila. D’altra banda , en quan a la penalització , Regull, indica que en cas de fer l’estació fora de la vila , els qui estaran penalitzats seran els vilafranquins que hauran de pagar el transport fins a l’estació. Regull apunta que al cap i a la fi les empreseoperadores decidiran parar a la vila en funció de si hi ha mercat.Per tot això, i davant el dilema de triar si l’estació es vol al centre o a les afores, CiU proposa que l’ajuntament convoqui un referèndum ciutadà.El reglament orgànic municipal estableix que l’ajuntament ha de convocar cada 4 anys com a mínim una consulta ciutadana, i CiU considera que aquest tema seria apropiat per a la consulta. Per parlar d’aquesta proposta i de quina és la ubicació millor de la possible estació convergència ha anunciat que demanarà la celebració d’un ple extraordinari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: