Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Artur Mas ha visitat la comarca i ha defensat la necessitat de preservar el territori davant la pres

Al llarg de tot el dia s’ha reunit i entrevistat amb diferents sectors i associacions, per tal de conèixer la realitat del territori.

Així, ha dinat amb representants de l’Institut del Cava, i s’ha entrevistat també amb la Unió Empresarial del Penedès per tractar temes més generals relacionats amb el desenvolupament industrial i econòmic de la comarca.

Pel que fa al sector vitivinícola, Mas ha comentat que malgrat que el sector va patir fa alguns mesos una situació complicada i que en aquests moments encara és clar que Catalunya te una mala imatge en alguns mercats de l’estat espanyol, considerava que les opcions de futur son bones. El líder convergent és de l’opinió que les empreses del cava tenen prou força i estructura per superar la crisis, tot i que va reclamar del govern de la Generalitat una major atenció tant per aquest com per altres sectors empresarials que tenen importància en l’economia catalana.

Mas també ha insistit davant de la patronal que cal que tot el sector treballi de manera conjunta, elaboradors i productors, per tal que s’assoleixin uns interessos que son comuns.

A preguntes dels periodistes Mas ha parlat també de la proposta de vegueria per l’Alt Penedès. En aquest sentit ha remarcat que la proposta del govern de la Generalitat encara no és coneix perquè no ha arribat al Parlament, i que per tant no es poden fer altres propostes. Per Mas, el més important és treballar per preservar un territori, com és el Penedès, entre les àrees d’influència de Barcelona i Tarragona, que te una identitat pròpia i que cal buscar un equilibri que permeti la seva supervivència.

Mas anava després a Torrelles de Foix, on assistia a la presentació del llibre "Retalls i curiositats històriques de Torrelles de Foix"; i finalitzava la visita amb un sopar de militants a Castellví de la Marca.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: