Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest cap de setmana Vilafranca acull els actes del 12è dia del graller, que com a novetat destacad

Els actes del dia del graller comencen, a les 6 de la tarda, amb una sessió de l’hora del conte a la biblioteca Torras i Bages.

La Mònica Pinyol farà una lectura de contes infantils a l’ entorn d’ instruments de música tradicional.

A partir de les 11 de la nit, el Forat del Pany acollirà un carajillo concert obert a la participació de totes les colles que vulguin participar-hi.

Demà els actes s’iniciaran a les 12 del migdia a la plaça Llorenç i Barba, amb un concert amb els grups La Canya d’Or, i Gaiteros de Elciego. També es presentarà el llibre de partitures "Terços amunt! Músiques per gralla a l’entorn del mon casteller".

Ja a la tarda, la Dansa de la Moma de València serà la protagonista del tomb per la vila que començarà a les 5 de la tarda. Joan Reyes de la Coordinadora de Grallers de Vilafranca està convençut que aquest ball folklòric agradarà.

La Dansa de la Moma estarà acompanyada per els dolçainers Sonadors de la Guaita. I per la nit, Cal Bolet acollirà el ball que amenitzaran Gaiteros de Elciego i Yurtons a partir de 2/4 de 12, amb entrada lliure.

Diumenge tindran lloc els actes centrals que s’inicien amb un esmorzar a Cal Figarot per les colles participants.

Mitja hora abans del que era habitual, a les 11 del matí, començarà la cercavila i a partir de 2/4 de 12 del migdia a la plaça Jaume I, concert amb les colles participants. A la mitja part, actuaran els Castellers de Vilafranca per primera vegada aquesta temporada i s’ homenatjarà al timbaler vendrellenc, Jaume Esteve.

Al llarg del matí, a la plaça Jaume I hi haurà la primera fira de Luthiers, amb constructors d’instruments tradicionals i inxes que oferiran els seus productes i materials als músics participants en la trobada. Els luthiers compartiran espai amb una fira d’ artesans i a la plaça de Santa Maria, hi haurà una trobada de col.leccionistes de plaques de cava.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: