Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A finals d’ any s’ estrenarà un llargmetratge que servirà per difondre el premi El lector de l’ Odis

La setena edició del premi, que està en marxa des de principis de mes amb la convocatòria de les bases, compta amb dues novetats importants.

Es tracta de la integració de l’ ajuntament de Vilafranca com a patró i l’ estrena d’ una pel.lícula de ficció que tindrà com a protagonistes els llibres, els lectors i el premi vilafranquí.

Quim Jubert de la llibreria Odissea, Pep Puig que s’ encarrega del film i el regidor de Cultura, Joan Rios, van presentar ahir al migdia la setena edició del premi.

Segons Jubert, l’ únic canvi de les bases és que la dotació econòmica del guardó puja a 13 mil euros. El responsable de la llibreria vilafranquina també ha fet una crida als lectors que vulguin participar d’ aquesta experiència, perquè encara hi ha places vacants.

Pel que fa a la pel.lícula, que està produïda per l’ Odissea i l’ ajuntament, serà un llargmetratge de ficció, d’ uns 60 minuts de durada. Pep Puig està escrivint el guió en aquests moments que tindrà com a protagonistes als 100 lectors del premi.

Els lectors determinaran el seu grau d’ implicació i si volen treballar davant o darrera de la càmera. Els escenaris seran vilafranquins i Puig ja ha avançat que sortirà la plaça Constitució, els carrerons de Santa Maria i la llibreria Odissea.

El punt de partida serà literari i inclourà escenes inspirades en fragments de novel.les. Una altre qüestió que Puig abordarà és la seva experiència com a llibreter.

La pel.lícula està previst que s’ estreni a final d’ any al cinema i pretén ser una eina de difusió del premi El lector de l’ Odissea.

Quan a l’ entrada de l’ ajuntament de Vilafranca com a patró implica una aportació econòmica de 6 mil euros, que es destinaran a incrementar el premi, a fer-ne difusió i a finançar la pel.lícula.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: