Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Uns 200 veterans dels Castellers de Vilafranca participaran en una trobada, aquest diumenge

Antoni Campesino, Antoni Jané i Jacint Tomàs són alguns dels veterans dels Verds que impulsen aquesta iniciativa, amb l´objectiu de retrobar els companys amb els quals havien fet castells vint anys enrera.

La crida va especialment dirigida als membres dels Castellers de Vilafranca que feien castells fins a l´època que la colla va comprar Cal Figarot i va traslladar la seu del Coro a la carretera de Sant Martí.

En una entrevista a Ràdio Vilafranca han recordat la colla de principis dels seixanta, quan eren una colla petita, i el primer castell important: el 5 de 7 de l´any 64.

Darrera de la trobada també s´amaga certa recança perquè els dirigents actuals els reconeguin la seva tasca i els tinguin més en compte, com afirma Antoni Campesino.

Tots tres havien patit molt i els han quedat seqüeles en forma d´hernies discals o deformacions, però també recorden els viatges i les amistats fetes.

Aquests veterans recorden que havien dut a sobre homes pesats de la colla com l´Aranda, el Cuyàs o el Llop així com la progressió tècnica de la colla passant del 4 de set per sota, al 4 de 8, seguint amb les torres de 8 i com van encetar el cicle de castells de 9. També destaquen les 13 famoses torres de 9, en les quals havien participat.

Tots 3 esperen retrobar els companys d´aquelles èpoques a la trobada d´aquest diumenge que consistirà en un esmorzar a Cal Figarot, a partir de les deu del matí.

Aquells veterans que no s´hagin inscrit, igualment estan convidats a participar-hi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: