Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní posarà en marxa el mes de maig la recollida selectiva porta per porta, de brossa orgàni

Ahir es va presentar a Sant Sadurní aquesta iniciativa, que serà pionera a la comarca de l'Alt Penedès, i que te com a objectiu principal aconseguir millorar els nivells de recollida selectiva a la capital del cava. Des de la regidoria de Medi Ambient, la voluntat és que amb aquest nou sistema els ciutadans es [...]

Ahir es va presentar a Sant Sadurní aquesta iniciativa, que serà pionera a la comarca de l’Alt Penedès, i que te com a objectiu principal aconseguir millorar els nivells de recollida selectiva a la capital del cava. Des de la regidoria de Medi Ambient, la voluntat és que amb aquest nou sistema els ciutadans es conscienciïn més de la necessitat de recollir de forma selectiva. A més, amb el porta a porta que s’implantarà, s’aconseguirà que la recollida sigui més personalitzada, i que des de l’Ajuntament es pugui també vetllar per qui fa bé el reciclatge i qui no. Cada família tindrà un contenidor particular per a la brossa orgànica i per el rebuig.

Per Rando, el que queda clar és que el sistema actual de recollida selectiva no funciona, ja que cada cop es recull menys separat. Amb aquest sistema s’ha d’augmentar la recollida de residus que es duen de manera seleccionada a la planta de compostatge, i reduir el que es porta a l’abocador. A més, s’eliminaran contenidors del carrer, amb la qual cosa també es guanya a nivell d’ordenació en els carrers i de neteja.

El regidor vol també deixar clar que el fet que es faci una recollida més personalitzada, i que es pugui saber quines famílies compleixen i quines no, no ha d’implicar sancions, sinó la possibilitat de donar més informació a aquestes persones.

A partir d’ara es faran diferents reunions informatives amb els veïns, les primeres a partir del 14 de març, per explicar personalment aquest nou sistema i fer també el lliurament dels nous contenidors.

LA voluntat del consistori de Sant Sadurní és que aquest sistema comenci a funcionar el proper 2 de maig, data en que també es farà la retirada dels contenidors de brossa orgànica i el rebuig del carrer. D’aquesta manera a la capital del cava només hi haurà al carrer els contenidors de vidre, plàstic i cartró.

A partir d’aquesta data doncs, els veïns de Sant Sadurní hauran de treure la brossa orgànica els dimecres, divendres i diumenges a partir de les 10 de la nit; i el rebuig es recollirà els dilluns i dijous a partir també de les 10 de la nit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: