Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní acollirà un projecte pilot educatiu, ajuntant en dos centres públics diferents una sola

Per primer cop, a nivell públic, s'oferirà la possibilitat que els alumnes puguin seguir una mateixa línia pedagògica des dels 3 anys i fins els 16. Això serà possible gràcies a la posada en marxa del nou IES de Sant Sadurní, que tindrà el seu projecte educatiu lligat al centre de primària Mossèn Cinto, de [...]

Per primer cop, a nivell públic, s’oferirà la possibilitat que els alumnes puguin seguir una mateixa línia pedagògica des dels 3 anys i fins els 16. Això serà possible gràcies a la posada en marxa del nou IES de Sant Sadurní, que tindrà el seu projecte educatiu lligat al centre de primària Mossèn Cinto, de la capital del cava. Ahir a la tarda, el delegat territorial del Departament d’Educació de la Generalitat, Jordi Roca, va explicar aquest projecte als directors del centres i als alcaldes que integren la Mancomunitat Intermunicipal, i que serien els del Pla, Gelida, Puigdàlber, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí, Sant Sadurní, Subirats i Torrelavit.

Roca va comentar que davant la saturació que pateix l’Intermunicipal de Sant Sadurní, i la demana d’un nou centre de secundària a la capital del cava, s’ha apostat per aquesta idea, que compta amb el vist i plau de l’equip docent del centre de primària Mossèn Cinto, i que serviria per donar resposta també a una demanda de la societat en quan a la continuïtat dels estudiants en un mateix centre dels 3 als 16 anys. Aquesta opció fins ara només era possible en els centres concertats, ja que els públics no ho oferien.

Ara, com va explicar Roca, a Sant Sadurní es podrà optar per aquesta proposta a nivell públic, amb l’obertura de dues aules de primer d’ESO com a inici.

Per la seva part, el director del Centre d’ensenyament d’Infantil i Primària Mossèn Cinto, Josep M. Esteve, va comentar que estaven il·lusionats amb el projecte per que lliga amb el que s’ha defensat des de fa molts anys per part del seu equip docent. Esteve va explicar que el trencament que pateixen els alumnes a l’haver de deixar els centres de primària per anar als instituts en que els sistemes educatius son diferents és el que es vol evitar amb aquest projecte.

De moment de cara al proper curs, s’oferiran dues aules de primer d’ESO, i en el període de pre inscripcions i inscripcions es garantirà que tots els 130 alumnes que es preveu que puguin fer primer d’ESO tinguin la seva plaça. De fet, hi haurà 120 places a l’Intermunicipal i entre 25 i 50 al nou IES de Sant Sadurní.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: