Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Miquel d’Olèrdola acull l’assemblea de batlles i regidors d’ERC de l’Alt Penedès, Baix Penedès

La jornada de treball va clausurar-se amb l’aprovació del Manifest d’Olèrdola, document que com a punt clau demana la vegueria del gran Penedès.

L’assemblea va encetar la jornada de treball presentant el comitè organitzador i amb l’elecció del president i vice-presidents de l’Assemblea. L’elecció es va concretar amb la presidència de Antoni Soler, alcalde de Subirats. I les vice-presidències d’àngels Parés, regidora de cultura i educació de sitges i Carles Ribé, primer tinent i futur alcalde de l’arboç. Després del sistema d’elecció dels presidents de les comissions de treballs l’acte va entrar de ple en la discussió i aprovació del què ha acabat sent el manifest d’Olèrdola.

Els punts bàsics del manifest es concreten en el reconeixement tant històric, geogràfic, cultural i econòmic del gran Penedès, en la voluntat de gestionar de manera conjunta i coordinada un territori unit de manera històrica.

De la trobada se’n va despendre també la voluntat de crear una xarxa de col.laboració entre les tres comarques per posar en comú problemàtiques i coordinar accions amb la voluntat de ser una sola veu en el moment de negociar amb les administracions de l’Estat i del Govern de Catalunya. Es va fer incidència també en el fet de crear un gran Penedès amb la voluntat de crear una xarxa econòmica i d’infrastructura més forta, trencant amb la bipolarització existent dels nuclis de Barcelona i Tarragona.

Des de la formació d’ERC de Vilafranca del Penedès, Ramon Xena recordava que encara hi ha possibilitats per assolir aquest objectiu, un objectiu perseguit des de fa anys des d’aquesta formació

ERC convida a totes aquelles formacions interessades a adherir-se al manifest a fer-ho, amb la idea de crear un bloc de força a l’hora de reclamar la que seria la vuitena vegueria, la del gran penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: