Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

"Sant Sadurní, ciutat mediadora" és un projecte pilot per potenciar la idea de la mediació comunitàr

Ahir es va presentar a l’Ajuntament de Sant Sadurní aquest projecte, que s’ha estat desenvolupant des de finals de 2002, i que ara ja és operatiu.

La regidora de Benestar Social, Sanitat, Consum i Gènere de l’Ajuntament de Sant Sadurní, Maria Rosell, va explicar el procés que s’ha seguit des de finals del 2002, amb la contractació d’una empresa externa per mirar de desenvolupar un projecte que servís per garantir una atenció a la problemàtica que pot suposar l’increment de població de la capital del cava i de la cada vegada major presència de població forània. Rosell va comentar que un dels principals objectius del programa i del projecte "Sant Sadurní, Ciutat mediadora" és treballar en la prevenció de conflictes.

La voluntat és que es creien i es vegin clars uns circuits per tal de vehicular els possibles conflictes, i utilitzar la mediació com a eina per solucionar i evitar el desenvolupament de situacions que puguin degenerar en problemàtiques.

El projecte de vila mediadora, com va explicar el responsable del projecte i de l’empresa GATS Juanma Torres, que l’ha desenvolupat, vol respondre a unes realitats que dia a dia son més complexes.

Des del Grups Associats pel Treball Sociocultural (GATS) s’ha apostat per un projecte que pugui respondre a les demandes que es generen per la coexistència de diferents cultures.

Aquest és un projecte pilot, que te trets diferencials respecte la manera d’afrontar els possibles conflictes socials a la capital del cava. La principal diferència es troba en la manera d’afrontar les problemàtiques, i fent èmfasi sobre tot en la prevenció.

El programa treballa de forma transversal, amb la col·laboració de diferents departaments de l’ajuntament de Sant Sadurní, i sobre tot apostant per el diàleg per solucionar conflictes. Un altra dels punts importants del procés és la voluntat d’aconseguir la implicació de la societat.

Els àmbits en que s’aplica la mediació comunitària s’utilitza són: interculturalitat, joventut, veïnal, sanitari i mediambiental.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: