Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’incompliment de la traçabilitat pot comportar sancions mínimes de 4.000 euros

Prop de quaranta persones van assistir dilluns passat en els seminaris sobre traçabilitat en el sector del vi i el cava organitzats per l'Institut del Cava i la Unió Vinícola del Penedès amb l'objectiu de donar a conèixer a les empreses associades les noves obligacions i les sancions que es deriven per l'incompliment de la [...]

Prop de quaranta persones van assistir dilluns passat en els seminaris sobre traçabilitat en el sector del vi i el cava organitzats per l’Institut del Cava i la Unió Vinícola del Penedès amb l’objectiu de donar a conèixer a les empreses associades les noves obligacions i les sancions que es deriven per l’incompliment de la Llei de Traçabilitat, en vigor des de l’1 de gener de 2005.

L’incompliment d’aquesta llei comporta serioses sancions econòmiques i la multa mínima establerta és de 4.000 euros. Gemma Torelló i Joaquim Griell, assessors jurídics de l’Institut del Cava i d’UVIPE respectivament, van explicar a les empreses elaboradores de vi i cava que, des del passat 1 de gener, han de disposar d’un sistema de gestió documental que permeti identificar i realitzar el seguiment de cada un dels productes que entren, permaneixen i surten del seu negoci. Tota empresa ha d’anotar cada un dels passos que experimenta un producte per tal que, en cas de detectar-se un problema, es pugui paralitzar el lot o partida de productes afectats en un període d’entre 4 i 24 hores.

La traçabilitat implica la creació d’un sistema de gestió documental de tots processos que segueix cada producte, des de l’origen fins a la venda, una tasca que bona part de les empreses, en major o menor mesura, ja està complint des d’abans de l’entrada en vigor d’aquesta llei.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: