Dilluns, 27 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les vendes de cava a Espanya van créixer un 2’34% en el 2004 tot i que per Nadal es va produir un re

Sense donar una xifra per les declaracions de Carod-Rovira, des del C R s’ha reconegut que alguns efectes van produir sobre el mercat

Ahir es van donar a conèixer les xifres de negoci del cava de l’any passat i s’ha destacat, per part del president del consell regulador, de forma positiva els resultats generals, que indiquen un creixement en les vendes del mercat interior, és a dir a l’estat espanyol, d’un 2’34% respecte l’any anterior. En conjunt el sector va vendre l’any passat 221 milions d’ampolles de cava, dels quals més de 100 milions al mercat interior, i 121 milions es van dedicar a l’exportació. Les exportacions van créixer un 3’8%.Gustau Garcia Guillamet destaca que les xifres són positives.El president del CR del Cava, Gustau Garcia Guillamet,Des del consell regulador s’ha explicat però que el ritme de creixement del mercat interior des de gener fins a octubre era del 6%, que hauria estat espectacular, però que es va produir una inflació a la temporada de Nadal, en la que es venen el 53% de les ampolles de tot l’any.

De tota manera el sector del cava ha volgut quedar al marge de la polèmica política de les declaracions de Carod Rovira.

destaca que les xifres són positives.Un estudi de mercat elaborat per l’empresa Nilsen per encàrrec del ministeri d’agricultura sobre productes de consum nadalenc va analitzar les vendes en superfícies de més de 100 metres quadrats desde novembre i fins el 10 de gener i va constatar una baixada de l’1’3% en aquest periode. També s’ha comprovat que coincidint amb el conflicte polític les vendes de les bodegues que elaboren cava de fora de Catalunya van augmentar un 8%, tot i que això suposa una part poc significativa del conjunt del sector que està concentrat especialment a Catalunya.

En els darrers 10 anys les vendes del cava han passat de 131 milions d’ampolles a 221 milions, el que suposa un augment del 68%. Aquest important creixement es deu principalment a l’exportació que en aquest periode ha passat de 50 milions d’ampolles a 121 milions, el que suposa un augment del 142%. Pel que fa a les exportacions la Unió Europea continua sent la zona de major venda. Alemanya va ser una vegada més el principal mercat amb 53 milions d’ampolles, tot i experimentar un retorcés del 4’8%. El Regne Unit es consolida com a segon lloc amb 30 milions d’ampolles, un 13% més que l’any anterior. El sector del cava ha realitzat un gran esforç per incrementar la seva presència en països com els Estats Units amb 12 milions d’ampolles i un creixement del 7’5% respecte del 2003 o el Japó amb 3’2 milions d’ampolles venudes, un 51% més que l’exercici anterior. El volum de negoci del 2004 va ser en el mercat interior de 434 milions d’euros i en les exportacions de 405 milions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: