Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La ratio actual a l’ambulatori de Vilafranca es troba en prop de 2300 pacients per metge, quan l’ide

La situació actual a l’ambulatori de Vilafranca és de saturació, ja que s’ha quedat una mica petit respecte la població de referència a la que ha d’atendre.

Així ho ha comentat a la nostra emissora la directora de l’equip d’atenció primària, Montserrat Tubau, que considera que caldria poder desdoblar el servei per millorar l’atenció. Reconeix que s’ha parlat tant amb l’Ajuntament com amb l’ICSS, però que de moment no hi ha res de concretat.

En aquests moments hi ha una sobre càrrega de feina a causa de la quantitat de visites que han de fer els metges; i els usuaris han de patir més cures o tenir la visita per uns dies més tard a causa de l’excés de ratio. Tubau remarca que cal buscar una solució.

Aquesta situació de saturació no és exclusiva de l’ambulatori vilafranquí, ja que l’excés de ratio es dona sovint en la sanitat pública.

Recordem que en el darrer ple municipal aquesta qüestió ja va ser tractada a través d’una moció que va presentar el grup de CiU, i que l’equip de govern va comentar que ja s’estava tractant de buscar una solució a aquesta problemàtica a través de converses amb el departament de Sanitat de la Generalitat, tot i que és un tema molt lent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: