Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La primera fase de la restauració de l’orgue de Santa Maria estaria assegurada gràcies a una donació

Ja fa força temps que s’està estudiant la restauració de l’orgue de Santa Maria

A banda de les dificultats tècniques dels treballs, les parroquies de Vilafranca havien topat també amb les dificultats econòmiques del projecte. Ara sembla que, gràcies a una donació feta per la Fundació Caja Madrid, es podrà assegurar com a mínim tirar endavant la primera fase de la restauraació. Com comenta en nom de la comissió tècnica de la parròquia Mossèn Ignasi Mora, aquesta és la més important i també la més costosa.

Les altres dues fases serien la recuperació de l’altra part de l’orgue i pedals, amb un cost de 40.000€ i finalment el que afecta a les pells, el sistema de vent i la cònsola, amb 25.000€.

Mossèn Ignasi Mora també mostrava el seu agraïment per la donació de la Fundació Caja Madrid, que aporta 60.000€ que sumats als 11.000 recollits ja per la parròquia de diferents donacions i ajuts, permeten una primera actuació.

Així mateix, des de la parròquia es té la confirmació que al llarg del 2005 hi ha altres entitats o associacions que col·laboraran amb aquesta restauració, i que els han fet arribar ja la seva disposició a poder aportar algun tipus d’ajut.

La restauració de l’orgue, que va a càrrec d’una empresa suïssa especialitzada, serà una tasca lenta i complexa, ja que la mateixa situació de l’orgue a la basílica, en un lateral i penjat, dificulten per exemple el desmuntatge del mateix.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: