Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La presidenta de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya reclama més atenció als mitjans per

Montse Puig va protagonitzar ahir l’acte central de celebració del Dia Internacional de les Dones amb la conferència "Les dones i els mitjans de comunicació".

La xerrada es va centrar en exposar quin lloc ocupen les dones com a protagonistes dels mitjans de comunicació. Les dones apareixen poc en les notícies d’economia o de política. En canvi estan molt presents en les informacions de societat, moltes vegades com a víctimes de la violència, de la pobresa o de catàstrofes naturals. També moltes vegades els periodistes identifiquen malament les dones, perquè enlloc de presentar-les pel que són se les dona a conèixer com a filles de o mares de… Això produeix un efecte d’asimetria, que deixa en inferioritat les dones envers els homes.Montse Puig apunta que un altre causa d’asimetria són els estereotips. La presidenta de l’Associació de Dones Periodistes també va reclamar més atenció en l’ús del llenguatge per part dels mitjans, evitant el genèric masculí que invisibilitza la tasca que fan les dones.La conferència per celebrar el dia internacional de les dones a Vilafranca havia de comptar també amb la presència de la periodista Núria Ribó. La regidora del Pla Per la Igualtat, àngels Agramunt, va excusar l’absència de Ribó que té un genoll trencat arran d’un accident. àngels Agramunt va presentar l’acte destacant el paper important que juguen els mitjans de comunicació en la tasca de millorar les desigualtats que viu la nostra societat , excessivament patriarcal.

Tot just finalitzat l’acte, el grup de l’Alt Penedès d’Amnistia Internacional va muntar a la plaça de la vila una parada amb material de la campanya "Prou violència contra les dones

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: