Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma Salvem el Penedès reivindica l’alliberament del peatge de l’autopista AP-7 com a alter

Salvem el Penedès considera que el projecte de desdoblament de la N-340 amenaça de nou el saturat territori penedesenc.

Després destudiar amb detall lestudi informatiu i linforme dimpacte ambiental presentats pel Ministeri de Foment que actualment estan en fase dexposició pública, des de Salvem el Penedès consideren que aquest projecte amenaça de nou el saturat territori. En un comunicat constaten d’una banda que el Penedès ja pateix actualment una elevada concentració dinfraestructures que han esquarterat de forma irreversible bona part del territori. I afegeixen que el Penedès no pot suportar una nova ferida que safegiria a les existents o actualment en construcció.

En relació al desdoblament de la N-340 i de les diverses opcions que planteja el Ministeri pel pas de lautovia pel Baix Penedès només nhi ha una, lalternativa B-Autopista, que no suposi un nova trinxada de territori i la desaparició de més hectàrees de vinyes i terres de valor ambiental.

Tant lopció B1 i B3 com la que a priori es decanta Fomento, la B2, suposaran un fort impacte.

Des del punt de vista territorial i ambiental és inqüestionable que la única

opció vàlida és la B-autopista que preveu lampliació de carrils dins la mateixa caixa de lautopista existent i leliminació dels peatges locals. Lestudi dimpacte ambiental considera aquesta opció com la única que té un grau dimpacte compatible amb el territori i el medi ambient, a molta distància de la resta dopcions, inclosa la que proposa Fomento.

A més, al seu pas pel Baix Penedès, lopció B-Autopista és 12 milions deuros més barata que la proposada per Foment, per la qual cosa converteix aquesta opció com la més aconsellable tant des del punt de vista econòmic, ambiental i territorial.

A lAlt Penedès, la plataforma ecologista proposa també ladopció daquesta solució, malgrat lestudi informatiu no la contempli. Aquesta proposta permetria estalviar la connexió proposada de la opció B-autopista cap lactual variant dels Monjos i limpacte

dels desdoblaments proposats en aquesta variant i la de Vilafranca. Amb aquesta nova opció que proposa Salvem el Penedès s’evitaria una despesa innecessaria i s’evitaria desdoblar la N-340 entre Monjos i Vilafranca perquè s’aprofitarien els sis carrils existents de lAP-7. Es per aquest motiu que els ecologistes descarten les tres opcions proposades pel Ministeri per aquest tram.

Per Salvem el Penedèrs són preocupants les declaracions dalguns representants municipals que valoren les diferents opcions només per si afecta o no el seu terme municipal.

La plataforma iniciarà en breu contactes amb els diferents municipis i

organitzarà sessions informatives a Vilafranca el dijous 17 de març a 2/4 de 9 del vespre a lEscorxador, i la recollida dal·legacions per demanar a Foment laprofitament de lautopista amb lampliació de carrils i lalliberament de peatges com a alternativa a lactual N-340.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: