Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La neteja dels terrenys de Sant Llorenç d´Hortons on es vol construir la presó costaria sis milions

Aquesta xifra aproximada del cost dels treballs de descontaminació i aïllament de la finca ha estat donada per el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, en una resposta parlamentària.

L´ajuntament de Sant Llorenç d´Hortons i la Generalitat negocien un pla d´ordenació de la zona afectada que facilitaria que els treballs de neteja es fessin de forma paral.lela a la construcció de la nova presó, segons publica el diari Avui.

La finca, situada a Sant Joan Samora, conté les basses que Ludesa va utilitzar als anys 70 per abocar-hi de forma il.legal unes 120 mil tones d´olis industrials i residus tòxics. L´abocador va ser clausurat i cobert de forma precària, a mitjans dels 80, i els terrenys continuen tenint altes concentracions de contaminants i a més, són inestables.

L´ajuntament de Sant Llorenç d´Hortons proposa que el pla general d´ordenació municipal inclogui la creació de la presó en aquesta zona industrial, al voltant de les basses de Sant Joan Samora.

De tota manera, el primer pas per fer possible aquesta intervenció és completar un estudi ambiental que garanteixi una solució definitiva als residus. Segons el conseller Milà, de la neteja de la zona se n´hauria d´encarregar l´actual propietari, tot i que l´Agència Catalana de Residus podria actuar subsidiàriament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: