Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els 4 grups participants a les Caramelles de Vilafranca reivindiquen que la cantada no es perdi

La plaça Sant Joan va acollir, dissabte a la nit, la 37ª edició de la cantada de Caramelles vilafranquina. Finalment, hi van participar les 4 colles anunciades, faltant dos grups que de fet

Així, seguint la particular tradició vilafranquina, els assistents van poder escoltar els grups, abans que comencessin el seu periple nocturn pels carrers i per les places de la vila amb les seves cançons. Alguns comptaven amb acompanyament musical i d’ altres només amb les veus dels cantaires. Alguns havien treballat durant uns dies les seves melodies, però altres tan sols havien pogut treballat intensament els dos darrers dies.

Totes colles participants lamentaven la poca participació com el Gerard Domingo, del grup de monitors del GEP, que participaven per segon any consecutiu.

També va cantar un grup nou de veus mixtes amb el nom de Monoto so insistent, el grup veterà dels Tornavisos i els "Si fa sol", un grup de veus masculines que havia actuat durant molts anys a la cantada de caramelles i que enguany han tornat a actuar després d’ uns sis anys.

Totes les formacions van coincidir en la importància de preservar aquesta cantada que no viu els millors anys, darrerament.

Tot i així, força gent es va acostar dissabte a la plaça Sant Joan per escoltar aquests cantaires. L’acte es va completar amb moscatell i garlanda per a tots els assistents.

2005-03-29-d

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: