Dissabte, 22 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El regidor de política lingüística de l’Ajuntament de Vilafranca reitera que la presència del català

Joan Rios ha volgut deixar clara la postura de l’equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca, pel que fa a la presència del català a les fires de maig

Recordem que en el darrer ple es va aprovar una moció, presentada en primera instància per la CUP i esmenada per l’equip de govern en darrera instància, que feia referència a promoure eines per vetllar per l’acompliment de la llei de política lingüística de la Generalitat. La moció de la CUP partia d’un estudi fet per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL), que considerava que el català tenia poca presència a les fires de maig de Vilafranca. El regidor de Política Lingüística del consistori vilafranquí, Joan Rios, considera que la moció que es va aprovar finalment garanteix la presència de la nostra llengua a les fires.

Rios també ha lamentat que cap representant de la CAL s’hagi acostat fins a la seva regidoria per presentar aquest estudi i poder-ne fer les valoracions necessàries, i va defensar el paper que des de fa molts anys porta realitzant ERC en defensa de la llengua catalana arreu de Catalunya.

El regidor republicà també va criticar la manera d’actuar de l’oposició darrerament, que en presentar mocions no intenten arribar a acords amb els grups de l’equip de govern per mirar de garantir la seva aprovació.

Rios va remarcar que l’equip de govern continuarà treballant per normalització del català, i que en el cas concret de les fires de maig des del patronat de comerç i turisme s’ha fet arribar als empresaris tota la informació referent a les obligacions que marca la llei de política lingüística.

Efemèrides

22 de juny
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: