Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El pont del Carril ha començat a desaparèixer amb el treball de les excavadores

El pont sha començat a enderrocar pel cantó per on no hi circulen els trens de rodalies i sestà a lespera dun permís de Renfe per tirar la resta de la infraestructura.

En general les obres de soterrament de les vies que s’estan executant a Vilafranca ofereixen imatges molt espectaculars, però la que es va poder veure ahir al matí suposa , a més , un apunt per a la història de la vila perquè un pont tan important per les comunicacions de la ciutat com és el de l’avinguda de Barcelona que creua les vies, conegut com el pont del Carril, ha començat a desaparèixer per sempre més. L’enderroc s’ha iniciat per l’ull del mig i continuarà amb l’ull del cantó de sortida cap a Barcelona, per on està previst que es rebaixi el terreny i es construeixi la línea d’ample europeu per a la circulació dels trens de gran velocitat. La tercera part del pont, que és la que es troba damunt d’on hi ha les vies de rodalies s’enderrocarà tan bon punt Renfe doni el vist i plau. Aquesta autorització es fa necessària perquè els trens de rodalies continuen circulant amb normalitat per aquesta via.

D’altra banda durant els darrers dies s’ha dipositat al costat de la línia actual un munt de trams de via d’ample ibèric que es col.locaran properament sobre el trajecte del futur AVE. Aquestes vies es posaran de manera provisional , perquè hi circulin els trens de rodalies mentre es rebaixi la línea de rodalies actual, per deixar-la a la mateixa cota soterrada del tren de gran velocitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: