Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Ministeri de Foment es farà càrrec del sobre cost de les obres de l’AVE a Vilafranca que tingui a

Lalcalde, Marcel Esteve ha dit que la postura de l’ajuntament és la de fer-se càrrec del sobre cost de l’obra que correspongui a les millores del projecte però en cap cas les que

Aquest migdia l’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, acompanyat per el coordinador de govern, Ramon Xena, el regidor d’urbanisme, Josep Colomé , el regidor Joan Pareta i l’arquitecte Joaquim Gascó, ha explicat als mitjans de comunicació les darreres novetats en relació a les obres del tren de gran velocitat, després que ahir van mantenir una reunió a Madrid amb representants del gestor de l’obra ADIF i membres del ministeri de Foment. Esteve ha recordat que aquestes reunions de treball i seguiment de les obres es fan de forma periòdica, i que ahir es va tractar de diversos temes. Entre d’altres es va exposar la postura de l’ajuntament de Vilafranca de fer-se càrrec del sobre cost de l’obra que correspongui a les millores del projecte que hagin estat sol.licitades per l’ajuntament, però en cap cas les que tinguin a veure amb les normes de seguretat.

En aquest sentit des de l’equip de govern es posa com a exemple les millores del Pont de Moja, o també les que es faràn en la passera per a vianants que s’ubicarà al carrer Barba i Roca. Són millores demanades per l’ajuntament i per això Vilafranca es farà càrrec del sobre cost que puguin comportar. D’altra banda Ramon Xena ha destacat que de la reunió d’ahir un dels aspectes més positius és que per primera vegada es marca un calendari precís de l’evolució de les obres. Aquest estiu s’iniciarà el cobriment del cantó de les vies que dóna al passeig Rafael Soler.

L’alcalde també s’ha mostrat satisfet pel ritme de les obres i el calendari previst des del Ministeri de Foment.

El regidor d’urbanisme, Josep Colomé ha destacat també que l’inici del cobriment es farà, a petició de l’ajuntament, pel cantó proper al carrer General Cortijo, per tal que el més aviat possible es pigui establir un pas que conecti Vilafranca amb els barris de La Girada i Molí d’en Rovira.

Des de l’equip de govern s’ha lamentat l’ús d’un document intern, que s’havia fet arribar a tots els grups de l’oposició per crear alarmisme respecte al futur de les obres de l’ave al pas per Vilafranca i s’ha garantit que les obres es faran tal i com estaven previstes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: