Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El conseller de Governació no creu que el Penedès tingui vegueria pròpia, tot i admetre que la decis

Avui, Joan Carretero ha fet una visita a l’ Alt Penedès i s’ ha reunit amb els alcaldes de Vilafranca, Subirats i Olèrdola i amb el president del Consell Comarcal.

El conseller de Governació i Administracions Públiques ha iniciat la visita a l´ajuntament de Vilafranca, on l’ equip de govern li ha exposat els projectes que hi ha en marxa en col.laboració amb la Generalitat. Així, l´alcalde, Marcel Esteve, ha destacat, l´Auditori, l’ aparcament de les Clotes i la remodelació de la plaça Milà i Fontanals. Segons Esteve, també han abordat la realitat de Vilafranca i comarca.

El conseller de Governació ha explicat que també han parlat d’ immigració i dels propers ajuts del FEDER, però que no han abordat la qüestió d´una vegueria penedesenca. En canvi, a preguntes dels periodistes, Carretero ha afirmat que ni el tripartit ni els grups parlamentaris aposten per aquesta divisió, sinó per les 7 vegueries.

Segons el conseller de Governació, tot es pot considerar però el treball actual no va en aquesta línia.

Carretero tampoc s’ ha mostrat favorable a la creació d’ una subvegueria penedesenca, perquè ja hi haurà prou nivells de representació territorial amb els municipis, les comarques i les vegueries.

En relació a la campanya "Per una vegueria pròpia", el conseller Carretero ha dit que li sembla bé que els territoris facin demandes i que caldrà procurar que la realitat del Penedès estigui reconeguda al màxim, però que en aquesta qüestió qui decidirà és el Parlament.

La visita del conseller de Governació, el republicà Joan Carretero, continua aquesta tarda a Subirats, on visita les obres de la plaça Subirats i es reuneix amb l’ alcalde, Antoni Soler, i els regidors.

L’ estada de Carretero acabarà a Olèrdola amb una reunió amb l’ alcalde, Josep Tort, i la resta del consistori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: