Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal s’adhereix al servei de teleassistència mòbil per a víctimes de violència de gèn

El servei te l’objectiu de garantir una atenció immediata i adequada a les situacions d’emergència, a través de personal especialitzat les 24 hores del dia

El ministeri de treball i assumptes socials i la Federació espanyola de municipis i províncies han creat el servei de teleassistència mòbil per a víctimes de violència de gènere, amb l’objectiu de garantir una atenció immediata i adequada a les situacions d’emergència, a través de personal especialitzat les 24 hores del dia, proporcionant seguretat a la usuària, i a les persones que pugin dependre d’ella i mobilitzant els recursos oportuns, en funció de l’emergència que s’hagi produït.

Es tracta d’un servei que es basa en l´ús de tecnologies de comunicació de telefonia mòbil i de telelocalització. Permetent a les dones que tinguin risc de patir violència de gènere i que tinguin assignades mesures de protecció per part d’un jutge, que puguin entrar en contacte, davant de situacions d’emergència, amb un centre atès per personal específicament preparat per donar una resposta adequada a la crisi plantjeada.

Per tenir accés a aquest servei caldrà adreçar-se als serveis socials d’atenció primària de cada municipi, des d’on es verificarà que la persona interessada no conviu amb l’agressor, que ha denunciat els fets i compta amb una ordre de protecció emesa per un jutjat.

Aquest servei no comptarà amb cap cost per als seus usuaris.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: