Dissabte, 2 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El concurs "Posa-hi lletra" torna a convocar a escriure lletres de cançons en català, amb la col.la

El Consorci de Normalització Lingüística Alt Penedès-Garraf organitza la tercera edició del "Posa-hi lletra", obert a tos aquells que vulguin participar en el procés creatiu d´una cançó en català.

L´objectiu és incidir en el camp de l´oci juvenil per fomentar l´ús del català entre els joves.

El tema de les cançons i la quantitat d´estrofes o l´ús de la tornada és lliure, això sí han d´estar escrites íntegrament en català. Com a novetat, aquest any no hi ha limit d´edat i es pot participar a través de dues modalitats: adaptar una lletra al tema instrumental que han compost alumnes de l´Escola de Música Freqüències de Vilanova o bé, escriure una lletra, a la qual alguns components de Lax´n Busto posaran música.El tema que han compost els alumnes de Freqüències es podrà escoltar a Ràdio Vilafranca i a Canal Blau FM i també es podrà descarregar del web del Consorci, www.cpnl.org, a partir de demà dimecres.

Les cançons es poden presentar fins el 2 de maig als serveis i oficines de català de les dues comarques, al SIAJ, a l´Escola de Música Freqüències de Vilanova i als serveis joves Dinamo de l´Alt Penedès. Els premis consisteixen en lots de música i llibres en català, entrades per a concerts de música que s´organitzin a Vilafranca i a Vilanova aquest estiu i una subscripció per a la revista Enderrock. Els premis es lliuraran el 21 de juny, dins els actes programats per celebrar el Dia de la Música, en un concert a Vilafranca. Les cançons guanyadores seran interpretades per alumnes de l´Escola de Música Freqüències i alguns components dels Lax´n Busto.

En la presentació de la tercera edició del Posa-hi lletra també hi han assistit el regidor de Política Lingüística de l´ajuntament de Vilafranca, Joan Rios, i el gerent del Consell Comarca, Jordi Cuyàs, donant suport a la iniciativa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: