Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diumenge es va celebrar una de les últimes misses a la capella de l’Espirall abans que sigui enderro

Aviat les misses se celebraran en una nova església més gran i amb espais que s’adeqüin a les necessitats de la comunitat cristiana.

La nova església serà una mica més gran i tindrà tot un seguit de dependències que permetran les trobades entre els membres de la comunitat. Actualment l’antiga capella no disposa de gaire espais destinats a aquests usos. De fet, la capella de l’Espirall va ser una donació feta fa molts anys.

El projecte de la nova església es va encetar l’any 95 amb un primer esborrany. A primers del 2004 es va aprovar definitivament el projecte i es van seguir tots els passos per vendre la capella actual i finançar la nova. Està previst que les obres comencin al juny. I, en un any, és possible que estigui acabada la nova edificació.

La nova església costa uns 720.000€, en bona part finançats per la venda de la capella actual. Se situarà entre els carrers Baltà de Cela i Salvador Seguí, al costat del mercat de la Pelegrina. Tindrà una capacitat de dues centes persones i disposarà de dependències dedicades a les reunions.

Pel que fa a l’actual església, ja fa trenta anys que està en funcionament, quan es van començar a habitar les vivendes sindicals i les responsables del lloc de culte són les monges vedrunes. Una de les religioses comenta que el canvi és completament necessari.

La història de l’església de l’Espirall ha anat de la mà de la construcció d’un barri i del seu teixit social des del 1975. A principis d’abril tindrà lloc la última eucaristia a l’actual església de l’Espirall abans que sigui enderrocada i que es comencin a construir pisos.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: