Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CIU denuncia que el cost de les obres de cobriment de la via es pot doblar, arribant als 40 milions

El cap del grup municipal de CIU, Pere Regull, ha abordat avui aquesta qüestió acompanyat de quatre dels seus regidors.

En primer lloc, Regull ha deixat clar que en els números que han presentat no inclouen un augment de 12 milions d´euros fruit de la nova normativa de seguretat, perquè confien que els assumeixi Foment. Segons Regull, en aquesta qüestió fan costat a l´equip de govern que ho haurà de negociar amb el ministeri i esperen que Vilafranca no ho assumeixi.

Però a banda d´aquesta partida, entenen que la resta d’increment que pateixen les obres és conseqüència de la mala gestió del conveni signat entre l’ ajuntament de Vilafranca i Foment, de pressa i corrents.

Segons han sabut ara el conveni, que preveia una despesa de 22 milions d´euros, estava basat en un avanç de projecte. Ara, ha arribat el projecte bàsic que augmenta la despesa un 25% i els sobrecostos no s’ acaben aquí. Caldrà sumar un 20% més de modificacions i les habituals partides destinades a l´IVA i als beneficis industrials que poden acabar suposant entre 38 i 40 milions d´euros.

Segons reconeixen els convergents, els increments de projecte modificat, el complementari, l´IVA i els beneficis industrials són habituals en el 99% de les grans obres públiques.

Per reduir el sobrecost, CIU demana que el ministeri assumeixi els 12 milions d´euros en concepte de seguretat i que accepti el projecte bàsic com avançat, estalviant un 20%.

De tota manera, Convergència creu que aquests sobrecostos són fruit d’ un conveni mal negociat, amb punts foscos.

Regull recorda que en el seu dia va trucar personalment Marcel Esteve i li va demanar que s’esperés, que no anés a Madrid a signar el conveni. El cap del grup municipal de CIU considera que l´equip de govern hauria d´haver esperat a tenir el projecte bàsic i recorda que poc després de la signatura, va sorgir la base de muntatge que actualment encara no té conveni.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: