Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cinema, teatre, xerrades i presentacions centren els actes del Dia Internacional de les Dones a Vila

Tot i els avenços experimentats, la plena participació de la dona en tots els àmbits de la vida en igualtat d´oportunitats que els homes continua sent una assignatura pendent a la nostra societat.

A Vilafranca, aquest cap de setmana i la setmana que ve tindran lloc els actes centrals que s’organitzen des de diverses entitats de la Vila, amb el suport del Pla per la Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca, per commemorar el 8 de març.

La responsable del Pla per la Igulatat, Mariona Junyent, se sent satisfeta per l´àmplia participació aconseguida, destacant la presència de col.lectius de dones joves.

Els actes comencen aquesta tarda amb la presentació de l´informe d´Amnistia Internacional sobre la violència i la discriminació als videojocs. L´acte es fa a les 8 del vespre, a l´Escorxador.

Demà, hi haurà al cinema Bogart la projecció del film "Conversaciones con mamá" amb guió de Santiago Carlos Oves. L’acte està organitzat per Cine Club Vilafranca i el Col·lectiu Dona. Les projeccions tindran lloc a les 8 i a les 11 de la nit.

Dissabte, a les 6 de la tarda, a l’Ateneu X, tindrà lloc la xerrada "El final del patriarcado" a càrrec María Milagros Rivera Garretas, catedràtica d’Història Medieval de la Universitat de Barcelona i a continuació, es projectarà el documental "Vos que sós mi hermana".

El mateix dissabte, a dos quarts d´11 de la nit, es representarà a Cal Bolet l’obra de teatre Còmplices, amb text d’Isabel Clara Simó, i interpretada per Pep Cortés.

Dilluns vinent, al Saló de Sessions de la Casa de la Vila, tindrà lloc l’acte central de celebració del Dia Internacional de les Dones amb la conferència "Les dones i els mitjans de comunicació" que anirà a càrrec de les periodistes Núria Ribó i Montse Puig. L’acte començarà a 2/4 de 8 del vespre i a en acabar es lliurarà el premi del 8è Concurs de Calendaris març 2005/febrer 2006. Al mateix temps, a la plaça de la Vila, hi haurà una parada d’Amnistia Internacional amb material de la campanya "Prou violència contra les dones".

L´àngels Travé d´Amnistia Internacional, ha afirmat a la nostra emissora que coincidint amb la mort del fundador d´amnistia, la setmana passada, mires enrera i t´adones dels avenços experimentats per les dones.

Dimarts, 8 de març, hi ha un únic acte : amb el títol "Actua l’Olla" hi haurà una mostra de teatre amb actuacions teatrals i música en directe, a càrrec de diversos actors i actrius vilafranquins. és un acte organitzat per la Comissió de la dona de la CUP i es farà a les 9 del vespre al local El Forat del Pany.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: